miercuri, 22 decembrie 2010

N-a fost revoluție

Acesta este mesajul unora care n-au niciun interes ca românii să fie uniți de un ideal.
Câți oameni mai cred în Revoluția din '89? Din ce în ce mai puțini. De ce atâta lumea crede că a fost bun comunismul? Pentru că altcineva gândea pentru ei. Altcineva făcea alegerile pentru ei. Altcineva avea responsabilitatea.
De ce nu e bună democrația? Pentru că EU SUNT RESPONSABIL PENTRU ALEGERILE MELE!
Revoluția din '89 a fost o primă mostră de responsabilitate. Oamenii aceia au ales să protesteze. Oamenii aceia au ales să-și riște viața, cei mai mulți dintre ei pe deplin conștienți de riscuri. Acei oameni au ales să riște pentru a câștiga un lucru de care ne bucurăm cu toții astăzi:
LIBERTATE!
Respect celor datorită cărora pot scrie aceste rânduri:



Vă iubesc pe toți

3 comentarii:

  1. Demontare pe puncte, explicatii in particular:
    1. N-a fost revolutie, a fost lovitura de stat. Nu zic ca n-a fost meritata, zic doar ca a fost definita prost, pentru indrumarea oilor.
    2. De ce atâta lumea crede că a fost bun comunismul? - Pt. ca, dovedit stiintific, chestiile rele se uita. Plus ca guvernantii de-acum le dau motive.
    "EU SUNT RESPONSABIL PENTRU ALEGERILE MELE!" - Naiv. Pt ca te cunosc si nu pari prost :)
    LIBERTATE!
    "Respect celor datorită cărora pot scrie aceste rânduri" - Bill Gates, baietii de la google, cine ti-a facut tastatura, monitorul. E bine ca-i respecti pe ei :)
    Acu, fara gluma, Romania, vrei, nu vrei, e destul de importanta pentru Europa. Si destul de mica sa fie manipulata. N-avea nici o sansa Ceausescu nici daca nu era lovitura de stat. Insa, in cazul ala, poate chiar puteau exista alegeri libere...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate Teo. Sigur, pentru a fi exacți trebuie să definim cum trebuie ceea ce a fost. Dar mă refeream la minimizarea importanței evenimentelor din Decembrie. Sigur că a fost un complex de împrejurări, dar fără aportul acelor oameni, altul ar fi fost deznodământul.

    2. Ai dreptate că oamenii uită lucrurile rele. Dar la fel de adevărat este faptul că în comunism nu purtai vina greșelii conducătorilor. Era noi vs ei. Pentru guvernanții de care vorbești și noi suntem vinovați, fie prin faptul că i-am ales și nu-i sancționăm, fie că nu am făcut alegerea corectă. Ori, cât de mult îți place Teo să ți se spună că ai greșit?

    Și, ai dreptate, și lui Bill Gates trebuie să-i mulțumesc, la fel cum trebuie să-i mulțumesc și tipului care mi-a tras cablul de internet, etc.
    Evident și ție, pentru că ți-ai făcut blog acum mulți ani și așa am avut un muz :D.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aici gresesti, si e pacat de mistificarea asta a istoriei. Da, oamenii aia au fost eroi. Din nefericire, au luptat, fara sa stie, pentru altii. Au murit degeaba. Stiu, e urat, dar asta nu inseamna ca nu e adevarat.
    Fara sa moara oameni, altul ar fi fost deznodamantul. Corect, dar tare mi-e ca ar fi fost mai bine...
    Si, da, prefer sa mi se spuna ca gresesc, cand gresesc, decat sa mi se spuna ca totul e bine si sa-mi iasa cal cu manere cand fac un scaun de la IKEA.

    RăspundețiȘtergere