marți, 14 decembrie 2010

Golgota Basarabiei

„Cine nu are memoria istoriei, riscă să o repete” - George Santayana

Un documentar cutremurător pentru cei care cred că ideea de comunism a fost bună:










Vă iubesc pe toți

3 comentarii:

  1. Nu trebuie judecat regimul comunist per ansamblu. El trebuie analizat de la tara la tara si de la oameni la oameni. Nu exista sistem politic in lumea asta care sa nu fi facut ceva bun printre mai multe rele. Documentarele demagogice intuneca judecata, trebuie studiat orice indiciu si judecat conform perioadei de timp si relatiilor internationale. Rusii si americanii( marii democrati si iubitori de drepturi si legi) au impartit Europa intrei ei, estul l-au vandut rusilor sa faca ce vor cu el iar vestul l-au luat ei etc...restu sunt detalii stiute si de tine. Inchei cu un citat de W. Churcill "Democratia este un sistem politic prost, insa cel mai bun dintre cele pe care omenirea le-a inventat pana acum".

    RăspundețiȘtergere
  2. Sigur că și-au împărțit Lumea, dar diferența constă în modul în care și-au exercitat influența în aceste țări.
    Întrebarea din documentar mi se pare destul de legitimă, dacă nazismul a fost condamnat pentru crimele făcute, iar Germania a plătit pentru ce a făcut, comunismul, sau măcar stalinismul, de ce nu este tratat cu aceeași măsură?

    RăspundețiȘtergere
  3. Depinde din ce parte analizezi: nazismul - a pierdut in al doilea razboi mondial iar comunismul + democratii au castigat. Toata vina a cazut asupra nemtilor pentru pagubele produse in al doilea razboi mondial(au platit oalele sparte de toti.Din al punct de vedere, nazismul a luat sfarsit in `45. Comunismul oficial in `89, sau 91( cand s-a destramat Tratatul de la Varsovia) dar astazi el mai exista: China, Coreea de Nord, Cuba..etc - ar fi multe de spus...

    RăspundețiȘtergere