miercuri, 8 decembrie 2010

FC România

Imaginați-vă o echipă de fotbal unde jucătorii sunt acționari ai clubului și-și aleg singuri administrația - F.C. România

Parlamentul - Consiliul de administrație (C.A.) al clubului, unde jucătorii sunt foarte bine reprezentați de suficiente persoane pentru a reuși să acopere dorințele fiecăruia dintre jucători. C.A. se bazează pe R.O.I. (regulamentul de ordine interioară)
Constituția - R.O.I.
Președinția - Președintele clubului.
Guvernul - Banca tehnică și personalul administrativ.
Titularii - persoanele apte de muncă
Banca de rezerve - tinerii
Femei - Aproape 6 jucătoare
Bărbați - Peste 5 jucători

Președintele clubului a fost ales de 2 jucători și jumătate, la realegerea lui contribuind un pic și jucătorul transferat în străinătate.
Deși președintele clubului a dorit să-și impună echipa tehnică împotriva deciziei C.A., Consiliul, a avut ultimul cuvânt: „Da, să trăiți!”
În scurt timp, după consultarea cu Președintele clubului, banca tehnică a trecut la micșorarea salariilor jucătorilor, la creșterea taxelor plătite clubului de către jucători.
Mai mult, politica clubului este de a micșora lotul de 11 jucători prin orice mijloace: transferuri „la liber” în străinătate, reducerea fondurilor pentru lotul de copii și juniori (rezervele) pentru a limita înscrierile și mai ales scoaterea de pe teren a jucătorilor care au adus rezultate clubului în trecut.

1-2 jucători se bucură pentru că astfel ei au mai mult spațiu în care să joace, și sunt convinși că ei nu vor ajunge într-o astfel de situație. Nu-și dau seama că e loc pe teren pentru toată lumea, iar dacă au spațiu mai mare trebuie să alerge mai mult pentru a acoperi găurile din defensivă. Mai mult, cluburile din străinătate vor plăti din ce în ce mai puțin jucătorilor care vin de la o echipă cu rezultate din ce în ce mai slabe.
1 jucător vrea să plece cu o bucată de teren acasă și vrea să se antreneze în stilul său.

Deși mulți jucători sunt talentați, unii nu se antrenează suficient, alții nu joacă în echipă. Cei mai mulți nu dau pase, dar strigă insistent să primească. Fundașilor și mijlocașilor le e frică să tragă la poartă, dar îl privesc cu ură pe atacant care mai și înscrie.

Portarul face minuni în poartă, deși nu mai are de mult mânuși, iar când mai ia un gol toată lumea e cu gura pe el.

Echipa nu mai are de mult rezultate pozitive, strategiile băncii tehnice fiind dezastruoase. Totuși, președintele clubului și managerul general reușesc să-i facă pe jucători să se acuze între ei, deși ei sunt singurii care pot aduce rezultate.

Zi după zi, an după an, FC România coboară în clasament. Sigur că ne-am dori ca echipa noastră să câștige, dar ce să câștige? Și mai ales, de ce?

Vă iubesc pe toți

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu