miercuri, 22 decembrie 2010

N-a fost revoluție

Acesta este mesajul unora care n-au niciun interes ca românii să fie uniți de un ideal.
Câți oameni mai cred în Revoluția din '89? Din ce în ce mai puțini. De ce atâta lumea crede că a fost bun comunismul? Pentru că altcineva gândea pentru ei. Altcineva făcea alegerile pentru ei. Altcineva avea responsabilitatea.
De ce nu e bună democrația? Pentru că EU SUNT RESPONSABIL PENTRU ALEGERILE MELE!
Revoluția din '89 a fost o primă mostră de responsabilitate. Oamenii aceia au ales să protesteze. Oamenii aceia au ales să-și riște viața, cei mai mulți dintre ei pe deplin conștienți de riscuri. Acei oameni au ales să riște pentru a câștiga un lucru de care ne bucurăm cu toții astăzi:
LIBERTATE!
Respect celor datorită cărora pot scrie aceste rânduri:



Vă iubesc pe toți

joi, 16 decembrie 2010

PD-ul nu moare, PD-ul se transformă

Partidul Democrat nu va dispărea prea curând.
I. Perioada 2011-2012:
Dacă nu vor fi alegeri anticipate, și nu cred că vor fi, PD-ul va avea un scor de 15-20% la alegerile din 2010. De ce? Pentru că pot rostogoli datoria României până după alegeri, astfel încât să-și asigure fonduri pentru câteva „măsuri” pentru a câștiga voturi.
I. Perioada 2012-2014:
a. Alianță PSD - PNL
Opoziția devine PDL. Cum oamenii au nevoie de alternativă, unii se vor îndrepta spre PDL, mai ales dacă alianța nu va funcționa ceas. Rezultat: PD-ul nu numai că nu dispare, dar va crește.
b. Alianță PNL - PDL - UDMR
Avându-l pe Băsescu Președinte, PDL-ul va crește în sondaje, cel puțin la început. PNL-ul pierde o parte dintre votanți, îi câștigă pe alții.
c. Alianță PSD - UDMR
PDL-ul rămâne în opoziție, alături de PNL. E greu ca doar PNL-ul să crească și PDL-ul să stagneze sau să scadă.

Așadar, cei care se așteaptă la dispariția PDL-ului mai au de așteptat. Mult.

Vă iubesc pe toți

marți, 14 decembrie 2010

Golgota Basarabiei

„Cine nu are memoria istoriei, riscă să o repete” - George Santayana

Un documentar cutremurător pentru cei care cred că ideea de comunism a fost bună:










Vă iubesc pe toți

vineri, 10 decembrie 2010

„Cel mai corect”

Mi se întâmplă de multe ori să mă surprind analizând greșelile celor din jurul meu. Aproape fără excepție știu cum e corect să procedeze. De multe ori îmi zic: „aaa, păi dacă aș fi fost eu în locul lui sau al ei, atunci aș fi făcut așa și pe dincolo”.

Partea interesantă e că eu chiar sunt în locul cuiva, în locul meu! O, și știu la fel de bine ce trebuie să fac și cum trebuie s-o fac! O, dar este mult mai greu să fac ce trebuie eu să fac decât ceea ce au alții de făcut!

Cum se face de sunt atât de indulgent cu mine și atât de neiertător cu ceilalți, când singura persoană pe care o pot modela sunt eu însumi?

Hai, spor la treabă!

Vă iubesc pe toți

miercuri, 8 decembrie 2010

FC România

Imaginați-vă o echipă de fotbal unde jucătorii sunt acționari ai clubului și-și aleg singuri administrația - F.C. România

Parlamentul - Consiliul de administrație (C.A.) al clubului, unde jucătorii sunt foarte bine reprezentați de suficiente persoane pentru a reuși să acopere dorințele fiecăruia dintre jucători. C.A. se bazează pe R.O.I. (regulamentul de ordine interioară)
Constituția - R.O.I.
Președinția - Președintele clubului.
Guvernul - Banca tehnică și personalul administrativ.
Titularii - persoanele apte de muncă
Banca de rezerve - tinerii
Femei - Aproape 6 jucătoare
Bărbați - Peste 5 jucători

Președintele clubului a fost ales de 2 jucători și jumătate, la realegerea lui contribuind un pic și jucătorul transferat în străinătate.
Deși președintele clubului a dorit să-și impună echipa tehnică împotriva deciziei C.A., Consiliul, a avut ultimul cuvânt: „Da, să trăiți!”
În scurt timp, după consultarea cu Președintele clubului, banca tehnică a trecut la micșorarea salariilor jucătorilor, la creșterea taxelor plătite clubului de către jucători.
Mai mult, politica clubului este de a micșora lotul de 11 jucători prin orice mijloace: transferuri „la liber” în străinătate, reducerea fondurilor pentru lotul de copii și juniori (rezervele) pentru a limita înscrierile și mai ales scoaterea de pe teren a jucătorilor care au adus rezultate clubului în trecut.

1-2 jucători se bucură pentru că astfel ei au mai mult spațiu în care să joace, și sunt convinși că ei nu vor ajunge într-o astfel de situație. Nu-și dau seama că e loc pe teren pentru toată lumea, iar dacă au spațiu mai mare trebuie să alerge mai mult pentru a acoperi găurile din defensivă. Mai mult, cluburile din străinătate vor plăti din ce în ce mai puțin jucătorilor care vin de la o echipă cu rezultate din ce în ce mai slabe.
1 jucător vrea să plece cu o bucată de teren acasă și vrea să se antreneze în stilul său.

Deși mulți jucători sunt talentați, unii nu se antrenează suficient, alții nu joacă în echipă. Cei mai mulți nu dau pase, dar strigă insistent să primească. Fundașilor și mijlocașilor le e frică să tragă la poartă, dar îl privesc cu ură pe atacant care mai și înscrie.

Portarul face minuni în poartă, deși nu mai are de mult mânuși, iar când mai ia un gol toată lumea e cu gura pe el.

Echipa nu mai are de mult rezultate pozitive, strategiile băncii tehnice fiind dezastruoase. Totuși, președintele clubului și managerul general reușesc să-i facă pe jucători să se acuze între ei, deși ei sunt singurii care pot aduce rezultate.

Zi după zi, an după an, FC România coboară în clasament. Sigur că ne-am dori ca echipa noastră să câștige, dar ce să câștige? Și mai ales, de ce?

Vă iubesc pe toți

sâmbătă, 4 decembrie 2010

Cele două cuvinte

Trupa Taxi ne încântă de ceva timp cu încă o melodie genială. Videoclipul e la înălțime și el:


Dar asta nu e tot, după videoclipul de mai sus, iată-l și pe acesta. Și când mă refer la „după videoclipul de mai sus”, chiar asta vreau să spun :) :


Și acum cele două, unul lângă celălalt:


Vă iubesc pe toți