miercuri, 13 martie 2013

Fructul

Ai vrut să ajungi în vârf și ai căzut. Acum îți e frică să mai visezi la fel de departe și te mulțumești cu mai puțin decât ți-ai dori, cu mai puțin decât ai merita. Nu-ți mai dorești să ajungi în vârful pomului unde știi că fructele sunt mai gustoase pentru că ele au avut parte de mai multă lumină. Te mulțumești cu cele de pe prima ramură, chiar dacă nu sunt coapte. Mai mult, chiar te gândești să aștepți să pice ele și tu să stai liniștit la umbra pomului. „Și ce, ele nu sunt tot fructe?”

Dar ține minte că mâine s-ar putea să te auzi spunându-ți „ce-ar fi fost dacă?”.

Așa că ridică-te, scutură-te de praf și întinde mâna! Apoi prinde-te și cu cealaltă mână, folosește-ți și picioarele și urcă încet, cu atenție. Alege-ți cu grijă ramurile de care te sprijini! Bucură-te de fiecare progres pe care-l faci!
În vârf vei realiza că fructele vor fi și mai gustoase pentru că vei avea satisfacția lucrului împlinit. Te vei sătura doar cu priveliștea pe care ți-o oferă locul în care ai ajuns. Te vei uita cu mândrie în urmă și vei putea spune că ai realizat ceva. Vei uita și de foame, pentru că te-ai hrănit cu ceva mai sățios.



Poftă bună!

4 comentarii:

  1. si totusi, sa depui efortul sa ajungi in varf si sa pici..ai nevoie de mai mult efort decat prima data sa te poti incuraja sa mai faci o data urcarea :( Apoi te intrebi daca se mai merita, sau mai bine cauti alt pom...

    RăspundețiȘtergere
  2. Desigur. Dar acum știi sau te poți întreba de ce ai căzut ca să poți urca și mai sus decât data trecută.
    Copilul renunță să mai meargă în picioare după ce cade de câteva ori? Nu, dimpotrivă, învață mai bine cum e cu echilibrul. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, dar inainte de asta incearca sa mearga de-a busilea. Si daca atunci cand da gres sa mearga de-a busilea (prima incercare esuata, aka un copac) renunta si incearca direct sa mearga in picioare (vrea sa catere alt copac), nu s-ar numi asta evolutie?

      Ștergere
    2. Exact. Poate fi un alt pom, cu fructe mai gustoase. Pentru că și atunci când ai ajuns unde ți-ai propus nu te oprești decât pentru o clipă (mai scurtă sau mai lungă), să te bucuri de ce ai împlinit. Apoi treci la următorul :)

      Ștergere