miercuri, 9 martie 2011

Războiul rece

Statele Unite și URSS au fost conduse de „Războiul rece” timp de zeci de ani. Principala grijă a cetățenilor era cursa înarmării nucleare. Ei bine, tocmai frica cea mai mare a oamenilor că „ceilalți” pot reacționa la fel de violent la un eventual atac al inamicului i-a ferit de oameni de o confruntare nucleară între cele două puteri. Ambele părți erau conștiente de faptul că nu prea conta cine trage primul, pentru că răspunsul celeilalte părți urma să fie la fel de violent.

În PDL-ul nostru e tot mai clar că s-au format două tabere, Băsescu,Udrea &Co pe de o parte și greii partidului, Blaga, Videanu &Co, pe de cealaltă parte. Astăzi, prima tabără a contraatacat cu Lincu, iar cineva se întreba de ce nu dă Blaga în Băsescu. Ei bine, pentru că Lincu nu e o bombă nucleară, ci e doar cât Războiul din Coreea. 
Din fericire, un război atomic în interiorul PDL nu va avea efecte grave asupra cetățenilor României, ba dimpotrivă. Din păcate, împărțindu-și România, puțin ne pasă nouă care dintre cele două tabere ne va câștiga, pentru că nu e o luptă între democrație și totalitarism. E o luptă între un totalitarism de tip A și unul de tip B. 

Totuși, eu sunt de părere că oricât de mari ar fi bombele atomice ale celor două părți, adică dezvăluirile incendiare, nu vor fi suficient de puternice să miște poporul român din starea de somnolență. Cu încălcarea drepturilor omului, corupția sau furtul nu prea merge. Serios acum, e cineva care-i crede pe oamenii care conduc România curați astfel încât să fie ultragiat de astfel de dezvăluiri? Poate doar dacă cineva important este implicat în vreun scandal homosexual, o prohibiție a alcoolului sau o interdicție a accesului în biserici. 

Și parcă nici războiul ăsta nu e atât de rece pe cât pare.


Vă iubesc pe toți

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu