marți, 20 aprilie 2010

Duc sau nu duc tava?

Aceasta este o întrebare existențială care se ascunde în spatele buzelor multora. Să duc sau să nu duc tava? Să arunc sau să nu arunc gunoiul din tava?
Probabil că mulți dintre voi ați fost la un restaurant fast-food. Știu că întrebarea poate părea ciudată, dar ce faci după ce termini de mâncat și vrei să pleci? Îți iei tava/resturile și le arunci la coș, sau le lași acolo?
Eu unul nu cred că există un răspuns corect. De ce? Hai să vedem cam care ar fi argumentele pro și contra.

Duc tava pentru că
:
  1. Îmi place să duc o treabă la bun sfârșit
  2. Îmi place să las curat pe unde trec
  3. Așa trebuie
  4. Așa sunt obișnuit
  5. Îmi doresc să mănânc la o masă curată și sunt convins că și persoanei care vine după mine îi place acest lucru.
Nu duc tava pentru că:
  1. Au oameni plătiți să facă asta
  2. Nu e magazinul meu
  3. Mi-e lene
  4. Mă murdăresc
  5. Pierd timp
Eu unul duc tava pentru unul dintre motivele de mai sus. Tu ce faci și de ce?

Vă iubesc pe toți

5 comentarii:

  1. 80 la suta din cazuri duc tava , uneori chiar nu am chef. si mai sunt si cazuri cand companionul meu zareste ceva ciudat in crispy-ul lui. mai duce dracu tava in cazul asta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mi se întâmplat să-mi ia tava din față, așa că n-am mai apucat să o duc eu :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu duc tava. Exista debarasori. Deja fac treaba altora la serviciu (da, sunt atat de bou). N-o mai fac si la McDonald's.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu duc tava, pentru ca nu ma costa nimic, si asa cosurile de gunoi sunt mereu in drum spre iesire, deci nu faci ocol sa ajungi la ele, si mai mult pe cel care vine dupa mine, il costa suparare si poate si stres ca vede o tava pentru care trebuie sa se intoarca putin din drum ca sa o duca, nu se poate aseza linistit la masa. Plus ca oricui i-ar place ca la locul de munca sa fie scutit de niste mici indatoriri, asa ca de ce sa nu se bucure de asta si oamenii platiti sa debaraseze mesele?

    RăspundețiȘtergere
  5. Depinde de politica 'restaurantului'. La Ikea da, duci tava, la celelalte doar daca merita. Pana la urma in mall sau la Mc Donals au nesimtirea sa iti ia tava din fata, chiar daca nu ai terminat. Si apoi e penal sa strigi ca mai aveai o inghititura ramasa si o vrei inapoi.
    ps- de ce nu te muti pe wordpress? - Simona-

    RăspundețiȘtergere