joi, 7 iunie 2012

Cu cine votez la primărie (2) - București

Așa cum promiteam în episodul anterior, a venit rândul marilor candidați, adică pentru orașul cel mai mare din România - Bucureștiul.
Așa cum era de așteptat, și aici sunt foarte mulți candidați, fiecare cu dorința, mai mică sau mai mare, de a deveni posesorul celui mai mare fotoliu.
Am să vorbesc doar despre cei pe care i-am văzut eu, în sectorul 6, dar nu numai:
  • Gigi Becali (PNG) - cred că are de departe cea mai neinspirată campanie, cel mai prost șef de campanie și cea mai nereușită fotografie a unui candidat. Eu unul am crezut că cineva face mișto de el când i-am văzut sloganul „În slujba crucii”, dar mai ales imaginea aleasă, care este foarte roșie și care pe mine m-a dus cu gândul la „ucigă-l toaca”.
  • Petre Popeangă - o campanie târzie a PRM, un fel de resemnare, un fost europaralamentar dar care nu cred că va intra nici în consiliul general (dacă cumva e primul pe listă).
  • PNȚCD - „Susținem candidații PDL la primăria capitalei”, deci încă 4 ani fără oameni în administrația locală la București.
  • Anghel Iordănescu - UNPR - pentru că trebuia să participe cineva și la primăria generală de la UNPR.
  • Iriniel Columbeanu - PPSS - m-a amuzat că în toate emisiunile în care a fost invitat și a venit cu laptopul său și-a făcut reclamă pentru că avea ditamai mesajul cu Votați PPSS - Votați Salvarea. Pentru amuzament în schimb nu știu câte voturi primește.
  • Silviu Prigoană (PDL) - merită felicitat că s-a înscris în cursa pentru primărie, pentru că altfel ar fi fost aiurea ca PDL-ul să n-aibă candidat. Altfel, cred că nici el nu vrea să ne încurce. Ideea de campanie ar fi fost bună dacă n-ar fi fost proastă. Singura idee interesantă mi s-a părut aceea de a scoate la concurs un loc pentru consiliul general, care din păcate pentru ei n-a fost exploatată foarte mult.
  • Nicușor Dan (fără partid) - are o campanie destul de puternică mai ales pe online. Dacă n-ar fi candidat Oprescu, el ar fi luat votul meu.
  • Sorin Oprescu - susținut de USL - realizările din ultima perioadă și modul cum le-a valorificat l-au făcut să fie favorit. Cred că și dacă ar fi fost două tururi (ca pe vremuri) tot ar fi ieșit primar din primul tur. Votul meu la consiliul general se duce la PNL (USL).
Dacă persoana care-ți place ție cel mai mult și consideri că te reprezintă este Irinel Columbeanu (sau Becali), să nu care cumva să te gândești să-l votezi pe Nicușor Dan că e la modă, sau pe Sorin Oprescu pentru că e favorit.
E imposibil ca toată lumea să fie mulțumită de cel care va ieși și chiar cred că ar fi periculos dacă ar fi așa.

Pe 10 iunie.

2 comentarii:

  1. Oprescu cred ca este aproape singurul dintre candidatii la primaria capitalei care are proiecte ce privesc infrastructura rutiera a capitalei. Din tot ce am citit am observat ca ceilalti candidati militeaza pentru un oras dedicat pietonilor :) Nicuşor Daniel Dan: vrea scumpirea parcarilor in centru, Prigoana la fel. ( biserici cat mai multe, este un lucru bun insa o biserica nu costa asa de mult cat o infrastructura si anual daca s-ar contrui cate 1-2 nu cred ca ar fi niste costuri enorme ) Prigoana parca era ateu iar acum vrea sa construiasca biserici dar in fine.... poate gresesc eu
    Oameni buni in Barcelona autostrada trece prin oras cu iesiri prin fiecare cartier. La suprafata nu este asa de aglomerat. O alta varianta ar fi ca in Paris, metrou cu statii dese cum avem la noi tramvaiul. Solutii exista, insa din cate am observat majoitatea candidatilor nu vor decat scumpiri ale parcarilor, organizarea eficienta a transportului in comun ( mai bine ar scoate tramvaiele si ar face magistrale de metrou )
    Poate ca in viitor o sa avem si noi turisti, daca nu avem metrou ca in paris sau infrastructura rutiera ca in barcelona. as intreba pe domnii candidati cu ce am plimba turistii? cu bicicleta? ca doar vrem un Bucuresti ECO nu?
    Nicuşor Daniel Dan: incurajerea deplasarii cu mijloace alternative (de exemplu, bicicleta). mai mare rasu . Eu as opta mai bine sa mergem calare ca acum sute de ani ...
    Ca traim in Romania si la noi costa triplu o autostrada asta e de jale intradevar...
    Prigoana vrea transportul in comun gratuit . Ar fi o minune dar peste cativa ani cu ce bani s-ar cumpara autobuze noi? sau cu ce intretii parcul auto ? in fine...
    Zone de joaca pentru copii parcuri, cat mai multe spatii verzi asta o au in vedere majoritatea candidatilor si este un lucru bun. Am observat o idee buna si la dl Nicuşor Daniel Dan : eliminarea parcangiilor neautorizati, eliminarea intermediarilor din piete, respectarea stricta a legii in constructii. am citit aici niste idei de ale lui si chiar mi se pare un om destept :
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/nicusor-dan-100-de-minciuni-sau-promisiuni-neonorate-ale-lui-sorin-oprescu-974649.html insa ce ma face sa nu-l votez este ca vrea sa mergem pe biciclete in loc sa avem un oras modern. Daca eram in anul 1940 il votam sigur.
    Si pe Becali l-as vota insa in afara de biserici nu prea am observat ce alte lucruri ar mai putea face si nu m-a convins ca ar face din Bucuresti un oras modern. Becali este un om bun la suflet si poate ca am avea nevoie de multi altii sa fie ca el iar pe langa asta este un bun om de afaceri.
    Despre primarii de sector... ce sa mai comentez.. in Pantelimon iti rupi masina in doua ( sau rupi roata la bicicleta ) In sectorul 3 s-au facut multe doar ca in unele locuri te cam zdruncina cand treci cu masina peste liniile de tramvai in interesctii. Sectorul 3 si 4 la capitolul strazi stau destul de bine iar parcurile chiar sunt amenajate , locuri de joaca pentru copii..etc chiar si sectorul 6 am vazut ca e din ce in ce mai frumos.

    Pentru mine candidatul ideal ar fi fost un fel de Oprescu-Becali-Nicuşor Daniel Dan .. un fel de 3 in 1.
    Despre ceilalti candidati nu comentez pentru ca nu mi s-au parut ca ar avea stofa de primar.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am putea rade tot Bucureștiul și să-l facem de la 0. Facem doar piste de biciclete (din pământ, să fie eco) și bordeie.
    Cât despre proiecte, nu știu cât de important e să aibă de la început proiecte, pentru că toată lumea poate găsi câte idei pe loc. Dacă noi doi stăm două ore cred că găsim 100 de proiecte lejer: centura Bucureștiului, pasaje sau poduri la fiecare ieșire din București, rețeaua de metrou extinsă, autostrăzi ce traversează orașul, antrepozite cu legume și fructe, parcări supra și subterane...

    Totuși cred că un sistem de votare în două tururi e mai corect și acordă o legitimitate sporită alesului.

    RăspundețiȘtergere